Corus breidt uit naar het Verenigd Koninkrijk met de integratie van Byrnes Dental Laboratory, de marktleider op het gebied van digitale tandprothetiek.

Met deze integratie zal het bedrijf zijn producten en diensten aanbieden in het VK naast Spanje, Frankrijk, Portugal, Nederland, België, Zweden, Denemarken en Noorwegen door middel van 74 laboratoria en meer dan 1.650 medewerkers.Corus heeft plannen om verder te ontwikkelen op de Britse markt door meer laboratoria te integreren.

Barcelona (ES)/Amersfoort (NL)/Mälmo (SE)/Parijs (FR)/ Oxford (EN) [27 januari 2023] – Corus, de toonaangevende digitale tandartsengroep in Europa, heeft Byrnes Dental Laboratory geïntegreerd, de referentie in dit veld in het VK. Met deze toevoeging maakt Corus een nieuwe markt aan om verder te consolideren en een leidersrol te vervullen door hoogwaardige digitale prothese en orthodontie aan geavanceerde tandartspraktijken in negen Europese landen aan te bieden.

Het Byrnes Dental Laboratory werd opgericht in 2006 door Tony en Ashley Byrne. Onder leiding van Ashley Byrne sinds 2009 is het bedrijf niet alleen succesvol gegroeid, maar ook is het een referentie geworden in digitale tandprothetiek in het VK en daarbuiten. Het lab, gelegen in de omgeving van Oxford, levert hoogwaardige innovatieve producten en diensten aan geavanceerde tandartspraktijken verspreid over Engeland, Schotland en Ierland. De differentiële positie van Byrnes op de markt is gebaseerd op een zeer innovatieve en bekwaam team van 47 mensen die werken in een state-of-the-art faciliteit.

Nu als aandeelhouder van Corus, zal Ashley Byrne zijn verantwoordelijkheden en leiderschap binnen Byrnes Dental handhaven, in aanvulling op bijdragen aan de ontwikkelstrategie in het Verenigd Koninkrijk en de continue product- en diensteninnovatie binnen het bedrijf.

Dit is een eerste stap voor Corus in het Verenigd Koninkrijk met verdere uitbreidingsplannen in Engeland, Schotland, Wales en Ierland. Het bedrijf wil gerenommeerde en geavanceerde tandheelkundige laboratoria integreren die worden geleid door plaatselijke ondernemers die dan aandeelhouders worden, waarbij het hoogste niveau van service landelijk voor hun bestaande klanten wordt gehandhaafd. Corus werkt als een volledig geïntegreerd digitaal platform, waar tandartsen kunnen communiceren met het laboratorium en de patiënt en tegelijkertijd de traceerbaarheid van de voorschrift waarborgen en efficiënte en hoogwaardige producten en diensten aanbieden om aan de verwachtingen van de patiënt te voldoen.

Het Corus-netwerk biedt een globale oplossing voor tandartsen op basis van een innovatief en onderscheidend portfolio aan werkprotocollen, producten, diensten, opleiding en training, terwijl er een nationaal en persoonlijk karakter wordt gehandhaafd, waardoor een betere tandheelkundige zorg en ervaring voor de patiënt wordt gegarandeerd. Met 74 laboratoria en meer dan 1.650 medewerkers bedient het bedrijf meer dan 13.000 tandheelkundige praktijken en meer dan 1,5 miljoen patiënten verspreid over het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk, Portugal, Nederland, België, Zweden, Denemarken en Noorwegen.

Nicolas Bonnard, mede-CEO van Corus, zei: “Byrnes tandheelkundig laboratorium heeft een ongelofelijk team. We delen waarden en visie. Aangedreven door innovatie en high-tech state-of-the-art productieprocessen en diensten, hebben ze de digitalisering van de moderne tandheelkunde in het VK aangevoerd.”

Jeroen Van Asten, mede-CEO van Corus, voegde daaraan toe: “Deze stap zal onze vaardigheden versterken, onze positie als leiders in Europa consolideren en andere ondernemers aantrekken die samen een nieuw hoofdstuk willen schrijven in geavanceerde digitale tandheelkunde ten bate van tandartsen en patiënten.”

Ashley Byrne, CEO van The Byrnes Dental Laboratory, verklaarde: “Iedereen bij Byrnes Dental is ongelooflijk enthousiast om deel uit te maken van de Corus-familie, samen te werken met veel van Europas toonaangevende tandheelkundige laboratoria. Dit zal ons aanbod verbeteren en verhogen tot nieuwe niveaus van hoogwaardige technische tandheelkunde voor onze klanten en patiënten.”

Steven & Bolton en BDO hebben Corus bij de transactie geadviseerd. Voor Byrnes Dental Lab waren de adviseurs Herrington Carmichael en DSA Prospect.

Over Corus
Corus is het leidende Europese bedrijf op het gebied van toonaangevende tandprothese en orthodontie. Opgericht in 2015 is Corus geheel verdiept in de paradigmashift naar een nieuwe tandheelkunde, 100% gedigitaliseerd, gepersonaliseerd en met toegevoegde waarde voor de tandarts en de patiënt. Sinds haar oprichting heeft Corus meer dan 80 tandprothese laboratoria geïntegreerd verdeeld tussen Spanje, Frankrijk, Portugal, Nederland, België, Zweden, Noorwegen en Denemarken en met een team van meer dan 1.700 professionals, biedt het tandartsen differentiërende en exclusieve protocollen, producten, diensten, training en opleiding.