Corus breidt uit naar Scandinavië met de integratie van Nordentic, de grootste speler in Scandinavië op het gebied van tandtechnologie.

  • Door de integratie zal het bedrijf zijn producten en diensten aanbieden in Spanje, Frankrijk, Nederland, België, Zweden, Noorwegen, Denemarken en Portugal via 63 laboratoria en meer dan 1.500 medewerkers.
  • Corus zal voor toekomstige groei de steun blijven krijgen van zijn huidige private equity-investeerders Careventures en Quadrum Capital.

Barcelona (ES)/Amersfoort (NL)/Mälmo (SE), Parijs (FR) 30 Augustus 2022 – Corus, de meest toonaangevende digitale tandtechnische laboratoriumgroep in Europa, heeft Nordentic, de grootste partij van Scandinavië, overgenomen om zijn voetafdruk in de Europese markt voor tandprothesen en orthodontie verder te vergroten. 

Nordentic genereert een omzet van € 40 miljoen, verdeeld over 13 laboratoria die innovatieve producten en diensten leveren van hoge kwaliteit in Zweden, Noorwegen en Denemarken. Nordentic, met het hoofdkantoor in Mälmo, zal Corus helpen zijn missie voort te zetten om te leiden in de verdere Europese digitalisering van de sector en tegelijkertijd een sterk gelokaliseerde en persoonlijke service te behouden via de individuele laboratoria binnen het netwerk. Nordentic’s huidige CEO, Johnny Tekin, zal een belangrijke rol krijgen binnen Corus en behoudt zijn huidige verantwoordelijkheden in de Scandinavische regio. Bovendien zullen, gebaseerd op het integratiemodel van Corus, het management en de laboratoriumdirecteuren van Nordentic aandeelhouders van Corus worden. Daarnaast zal de huidige private equity investeerder binnen Nordentic, Adelis, uitstappen. 

Deze overname is een eerste stap voor Corus binnen Scandinavië en verdere uitbreidingen staan gepland, zowel in Scandinavië als daarbuiten. Als onderdeel van de strategie streeft de groep ernaar om gerenommeerde lokale ondernemers te integreren en aandeelhouder te laten worden terwijl het hoogste niveau van de dienstverlening aan hun bestaande klanten ter plaatse kan worden gehandhaafd. 

Corus werkt als een volledig geïntegreerd digitaal platform waarin tandartsen kunnen communiceren met het laboratorium en de patiënt, terwijl de traceerbaarheid van het recept, efficiënte en hoogwaardige producten en diensten worden gegarandeerd om aan de verwachtingen van de patiënt te voldoen. 

Het Corus-netwerk biedt tandartsen een wereldwijde oplossing op basis van een innovatief en gedifferentieerd portfolio van protocollen, producten, diensten, training en opleiding met behoud van een lokale en persoonlijke omgeving, waardoor een betere tandheelkundige zorg en ervaring voor de patiënt wordt gegarandeerd.

Met 63 laboratoria en meer dan 1.500 medewerkers zal de groep meer dan 12.000 tandartspraktijken bedienen, verspreid over Spanje, Frankrijk, Nederland, België, Zweden, Noorwegen, Denemarken en Portugal. 

Na de integratie van Nordentic is het bedrijf van plan om de omzet te laten groeien tot een totaal van circa € 180 miljoen tegen eind 2022. Dit willen zij behalen door organische groei te combineren met de consolidatie van meer laboratoria, zowel in huidige als nieuwe regio’s. De huidige private equity-investeerders Careventures en Quadrum Capital hebben toegezegd hun steun aan de toekomstige groeiplannen van het bedrijf te zullen voortzetten.

Nicolas Bonnard, co-CEO bij Corus, zei:  “We delen de visie en waarden met Nordentic en we zijn verheugd om hun kennis aan de onze toe te voegen. Door samen te werken, zullen we in staat zijn om onze vaardigheden te verbeteren en onze positie als leiders te consolideren in de geavanceerde digitale tandheelkunde binnen Europa, terwijl we een sterk gelokaliseerde en persoonlijke service leveren aan al onze klanten en uiteindelijk de patiënten. We blijven werken aan verdere expansie in Europa en creëren een ongeëvenaard netwerk dat werkt aan de digitale vooruitgang van de sector. “

Jeroen Van Asten, co-CEO bij Corus, voegt toe:  “De digitalisering van processen in alle sectoren is essentieel geworden en juist in de tandheelkunde is dit zeer relevant. Als het gaat om het creëren van innovatieve producten en diensten, streven we ernaar om efficiëntie en kwaliteit te leveren aan de tandarts terwijl het het comfort en de ervaring van de patiënt verbetert. Als voorloper op het gebied van innovatie, is de Scandinavische regio een belangrijke markt voor ons, die bijdraagt ​​aan de toonaangevende expertise en kennis die we hebben geïntegreerd in alle Europese markten waarbinnen we tot nu toe aanwezig zijn. We kijken ernaar uit om deze expansie voort te zetten die ons heeft geholpen leiders te worden in de wereld van digitale tandheelkunde.”

Johnny Tekin, CEO Nordentic, verklaarde: “De krachten bundelen met een Europese toonaangevende tandtechnische labgroep is een droom die uitkomt, waar we samen met Corus de toekomst van onze industrie kunnen blijven vormgeven. De waarden en de visie die we delen hebben deze integratie mogelijk gemaakt. De synergie op alle gebieden maakt deze reis interessant en creëert niet alleen mogelijkheden voor de technici, maar ook voor al onze klanten en hun patiënten. We zullen doorgaan met het ontwikkelen van producten en het gebruik van de nieuwste technieken die we kunnen toepassen om levens te veranderen. De visie “Making Scandinavia Smile” zal nu ook Europa omvatten!”

Deloitte Corporate Finance, Baker&Mckenzie en Alvarez&Marsal hebben Corus geadviseerd bij de deal. Nordentic en Adelis waren de adviseurs Clearwater, White&Case en Svalner.

Einde bericht

Over Corus
Corus is het leidende Europese bedrijf in geavanceerde tandprothesen en orthodontie Gecentraliseerde servicecentra in Barcelona (Zuid-Europa) en Amersfoort (Noord-Europa). Corus, opgericht in 2015, wordt ondergedompeld in de paradigmaverschuiving naar een nieuwe tandheelkunde, 100% gedigitaliseerd, gepersonaliseerd en met toegevoegde waarde voor de tandarts en de patiënten. Sinds de oprichting heeft Corus meer dan 60 tandprotheselaboratoria verspreid over Spanje, Frankrijk, Portugal, Nederland en België met elkaar geïntegreerd. Het team bestaat uit 1.200 professionals, die tandartsen onderscheidende en exclusieve protocollen, producten, diensten, training en opleidingen aanbieden.

Over Nordentic
Nordentic is de toonaangevende tandtechnische labgroep in Scandinavië met meer dan 20 laboratoria die sinds 2016 als één groep zijn samengekomen. De groep is een pionier in de technische ontwikkeling van de industrie door de diepgaande industriële kennis van het management te combineren met strategische integraties. Nordentic heeft zich ontwikkeld tot een van Europa’s meest toonaangevende groepen tandtechnische laboratoria, die zich uitsluitend richt op onshore/lokale productie.

Over Careventures
Careventures is een pan-Europese Private Equity-onderneming gevestigd in Brussel en Barcelona, ​​gespecialiseerd in investeringen in gezondheidszorgdiensten. Careventures wordt gekenmerkt door zijn pan-Europese visie, gecombineerd met zijn toegewijde hands-on en verantwoorde aanpak. Door verschillende projecten en ondernemers te steunen in hun missie om de kwaliteit van de Europese gezondheidszorg te verbeteren, ondersteunt Careventures innovatieve ideeën en modellen en creëert het tegelijkertijd een hoge waarde voor zijn investeerders en de samenleving. Het PE-bedrijf verzamelt meer dan 100 succesvolle add-on-transacties in 10 verschillende EU-landen met meer dan 6.000 werknemers in de beheerde bedrijven.

Over Quadrum Capital
Onafhankelijke investeringsmaatschappij Quadrum Capital helpt bedrijven in het middensegment om hun groeiambities op een verantwoorde manier te realiseren. Ondernemersmentaliteit en spirit, sterke betrokkenheid, hoogwaardige managementervaring, een netwerk en financiële slagkracht vormen hiervoor de basis. Quadrum Capital heeft vestigingen in Woerden en Almelo en onderscheidt zich door sterke regionale verbindingen en een no-nonsense mentaliteit.

Voor meer informatie:

Kreab
Charles Font
cfont@kreab.com
+34 691 438 789

Aina Tugas
atugas@kreab.com
+34 654 588 307