Signadens en Corus bundelen hun krachten om Europees leider op het gebied van digitale tandprotheses te worden

  • Door de integratie zal de onderneming haar producten aanbieden in Frankrijk, Spanje, Nederland, België en Portugal, met 49 laboratoria en meer dan 1.200 werknemers.

  • Corus zal worden geleid door de co-CEO’s Nicolas Bonnard (Corus) en Jeroen van Asten (Signadens), die de verantwoordelijkheden zullen delen voor de ontwikkeling van het bedrijf in respectievelijk Zuid-Europa en Noord-Europa.

  • De onderneming zal voor toekomstige groei kunnen blijven rekenen op de steun van haar huidige private equity-investeerders Careventures en Quadrum Capital.

Barcelona (ES)/Amersfoort (NL), 23 maart 2022 – Corus, de toonaangevende tandtechnische laboratoriumgroep in Spanje, Frankrijk en Portugal, en Signadens, referentielaboratoriumgroep in Nederland en België, hebben hun krachten gebundeld om de Europese markt van tandtechnische laboratoria te consolideren en de marktleider te worden op het gebied van Europese digitale tandprothesen.

Beide bedrijven bundelen hun krachten onder de merknaam Corus, met als doel hun positie in de voorhoede van technologie en innovatie te consolideren en tandartsen te ondersteunen bij de voortdurende modernisering en digitale transformatie van de branche. Als onderdeel van zijn strategie streeft het bedrijf naar de integratie van lokale ondernemers die vervolgens aandeelhouder worden van het bedrijf, waarbij voor hun bestaande klanten het hoogste niveau van dienstverlening lokaal wordt gehandhaafd. Corus werkt als een geïntegreerd digitaal platform waar tandartsen kunnen communiceren met het lokale laboratorium en de patiënt, terwijl tegelijkertijd de traceerbaarheid van het recept en de informatie die nodig is om de producten en diensten op maat van de patiënt te maken, worden gegarandeerd. Samen met de integratie van het bredere netwerk van laboratoria biedt dit een wereldwijde oplossing op basis van een innovatief en gedifferentieerd portfolio van werkprotocollen, producten, diensten en training en opleiding met behoud van een lokale en persoonlijke aanpak, waardoor een betere tandheelkundige zorg en ervaring voor de patiënt wordt gewaarborgd (meer over de strategie van het bedrijf in bijlage 2).

Corus en Signadens bereikten eind 2021 een geconsolideerde omvang van €100 miljoen omzet. Met 49 laboratoria en meer dan 1.200 werknemers ondersteunen zij beide meer dan 9.000 tandartspraktijken verspreid over Spanje, Frankrijk, Nederland, België en Portugal (zie bijlage 1). Na de integratie is het bedrijf van plan zijn inkomsten verder te laten groeien tot een totaal van circa 150 miljoen euro in 2022 door een combinatie van organische groei en de consolidatie van meer laboratoria, zowel in de huidige regio’s als daarbuiten. Bovendien hebben de huidige private equity-investeerders Careventures en Quadrum Capital toegezegd hun steun voor de toekomstige groeiplannen van de onderneming voort te zetten.

Nicolas Bonnard, Jeroen van Asten & Juan Roma

Nicolas Bonnard, CEO van Corus Spanje, Portugal en Frankrijk, verklaarde:  “Het is een grote eer om de uitdaging aan te gaan om ons bedrijf te leiden en verder te ontwikkelen met zeer getalenteerde ondernemende partners en een uitstekend team van ervaren managers. Corus is, in samenwerking met tandartsen, de drijvende kracht achter de paradigmaverschuiving in het nieuwe tijdperk van de tandheelkunde: digitaal, gepersonaliseerd en met een hoge toegevoegde waarde voor de tandarts en voor de patiënt. Op basis van onze bedrijfsstructuur, waarbij alle laboratoria aandelen in de groep bezitten, bevinden we ons in een goede positie om uitstekende diensten en producten te leveren aan onze klanten op de meest efficiënte manier.”

Jeroen Van Asten, CEO van Corus Nederland en België, voegde hieraan toe: “De Europese markt voor tandprothesen ondergaat een proces van consolidatie en ingrijpende veranderingen dankzij de digitalisering. Wij willen de komende jaren een voortrekkersrol spelen in deze transformatie door de integratie van toonaangevende laboratoria en het innovatievermogen van de groep te benutten. We kijken ernaar uit om onze producten en diensten verder uit te breiden op de Europese markt, waar we een enorm potentieel zien. Landen als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk of Italië bieden ons bedrijf een grote kans, en die willen we graag verzilveren.” 

Juan Roma, partner bij Careventures en uitvoerend voorzitter van Corus, voegde hieraan toe: “Bij Corus zetten wij ons in voor de Europese ontwikkeling van het bedrijf. Het vertrouwen, het talent en de resultaten die we de afgelopen jaren hebben geboekt, getuigen van het succes van ons werk. De bundeling van onze krachten met Signadens versterkt onze positie als leider in de markt in hoge mate. Bovendien twijfel ik er niet aan dat we, met het leiderschap van zowel Nicolas als Jeroen, succes zullen blijven boeken naarmate we Corus verder zien groeien in nieuwe jurisdicties.”

Adviseurs bij de deal waren BakerMckenzie, Houthoof, Broseta en Atlas en voor de financiële DD-ondersteuning Deloitte.

Over Corus

Corus is het toonaangevende Europese bedrijf op het gebied van geavanceerde tandprotheses en orthodontie met een hoofdkantoor in Barcelona. Corus, opgericht in 2015, is deel van de paradigmaverschuiving naar een nieuwe vorm van tandheelkunde, 100% gedigitaliseerd, gepersonaliseerd en met toegevoegde waarde voor de patiënt. Sinds de oprichting heeft Corus 35 tandprotheselaboratoria geïntegreerd, verdeeld over Spanje, Frankrijk en Portugal, met een team van meer dan 920 professionals.

Het Europese private equity fonds Careventures is de belangrijkste aandeelhouder en investeerder van Corus, samen met de Managing Partners van het laboratorium van de groep. 

Over Signadens

Signadens is in 2016 opgericht als samenwerkingsinitiatief van zelfstandige tandtechnici om een kwaliteitslabel in de tandheelkundige zorg te realiseren, “Certified by Signadens”, door: (i) Te investeren in automatisering en digitalisering van activiteiten; (ii) Tandtechnici te ontzorgen door centralisatie van niet-tandtechnische activiteiten; (iii) Inkoopvolume te bundelen en gezamenlijk schaalvoordelen te realiseren. In december 2020 heeft de Nederlandse mid-market Private Equity Quadrum Capital circa 60% van de onderneming verworven om een build-and-buy strategie te implementeren om de tandtechnische laboratoriummarkt in de Benelux en Duitsland te consolideren.